Pražená světleji, než jste u nás zvyklí. Hodně ovocná, s minimální hořkostí. Cítíme ostružiny s cukrem, guavu a červené hrozny.
Chuťový profil:Guava, červený hrozen, ostružiny a bílý cukr
země původu:
Ethiopia
region:
Gedeo, Gedeb
farma:
Danche washing station
nadmořská výška:
2000 - 2300 m.n.m.
odrůda:
Heirloom
zpracování:
Washed
cuppingové skóre:
88
crop:
23
Stupeň pražení:
city roast
Káva pochází z promývací stanice Danche Washing Station nacházející se ve vesnici Worka Chelbesa, v distriktu Chelseba, kam dodává své třešně cca 742 farmářů z okolí. Farma je vlastněná skupinou SNAP, jež po Etiopii vlastní a provozuje několik promývacích stanic a snaží se ve spolupráci s farmáři produkovat a zpracovávat co nejkvalitnější kávu.
Proces:
Po vyloupání a třídění ve vodních nádržích zrna fermentují cca 72 hodin a následně jsou promyta, sušena ve dvoucentimetrových vrstvách po dobu 10 dní a nakonec ručně tříděna.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Nejste si jistí výběrem kávy?
Pokud nevíte, jakou kávu vybrat, mrkněte na naše degustační balení a uspořádejte si vlastní degustaci.
Směsi pro přípravu espressa v sobě mají více druhů káv, jejichž chutě se vzájemně doplňují. Každý jednotlivý druh kávy pražíme zvlášť podle jejich specifického profilu a následně je mícháme ve vyladěném poměru.