EL SALVADOR Finca Lemus Bella Vista Tabi Honey, 200 g
První z naší speciální řady káv. Pražená světleji, než jste u nás zvyklí. Hodně ovocná, s minimální hořkostí. Kompot v hrníčku :)
Chuťový profil: Jiskrná chuť kiwi a grepu s tóny skořice a sladkostí zralých švestek
země původu:
El Salvador
region:
Ahuachapan, Concepcion de Ataco
farma:
Finca Lemus Bella Vista
farmářka:
Thelma de Gutierrez
nadmořská výška:
1200 m n.m.
odrůda:
Tabi
zpracování:
Honey
cuppingové skóre:
87
Stupeň pražení: cityroast
Thelmin život je spojen s kávou od jejího dětství na rodinné kávové farmě. Vzpomíná na bezstarostné dny prožité na polích během sklizně, kdy se nadechovala sladké vůně zralých třešní ve vzduchu. Tyto radostné vzpomínky ji motivovaly k nákupu vlastní kávové farmy a pokračování v rodinné tradici jako třetí generace kávových producentů.
Rok 2006 byl klíčovým, když Thelma koupila farmu Madre Tierra, a v roce 2014 přidala sousední pozemek farmu Lemus. Oba pozemky pojmenovala po rodinném příteli a bývalém majiteli, Carlosesu Lemusovi. Tyto farmy se nacházejí na vrcholu kopce v pohorské oblasti Ilamatepec, nedaleko města Ataco. Výběr tohoto místa nebyl náhodný, chtěla být blízko města, které je dlouhodobě známé pro výrobu vysoce kvalitní kávy.
Thelma však neusíná v Atacu na vavřínech. Má mnoho plánů na vylepšení farmy a zvyšování kvality svých plodů. V nejbližší budoucnosti plánuje instalaci moderního zavlažovacího systému, který zvýší účinnost pěstování kávy a posílí ochranu farmy před případnými problémy, jako jsou sucho, škůdci nebo nemoci. Tyto kroky jsou klíčové pro udržení farmy na vysoké úrovni, a Thelma je pevně odhodlána věnovat svou lásku a vášeň kávě k dosažení tohoto cíle.
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Nejste si jistí výběrem kávy?
Pokud nevíte, jakou kávu vybrat, mrkněte na naše degustační balení a uspořádejte si vlastní degustaci.
Směsi pro přípravu espressa v sobě mají více druhů káv, jejichž chutě se vzájemně doplňují. Každý jednotlivý druh kávy pražíme zvlášť podle jejich specifického profilu a následně je mícháme ve vyladěném poměru.