Jak zacházet s kávou z naší pražírny
Jak zacházet s kávou z naší pražírny
Kávu skladujte ideálně v původních obalech, ve kterých Vám byla doručena.
Kávu skladujte při teplotě do 20 °C v suchu a temnu.
Kupujte raději více menších balení, než jedno velké.
Kávu se snažte zkonzumovat nejpozději 6 týdnů od data pražení.
Po 6. týdnu od upražení výrazně klesá kvalita kávy (hlavně aroma) a ztrácí svoje chuťové vlastnosti, pro které kávu primárně konzumujeme.
Čerstvá káva Vám přináší nespočet výhod oproti průmyslově zpracovaným kávám ze supermarketů, ale zároveň je choulostivější na skladování a balení, které mají zásadní vliv na zachování kvality kávy.
Výhody čerstvé kávy z naší pražírny
Pracujeme se surovinou o několik tříd kvalitnější, než velké nadnárodní společnosti.
Nabízíme Vám kávu z různých koutů světa s přesným určením lokality, kde se káva pěstuje, doplněné o informace o nadmořské výšce, odrůdě, kvalitě zrna, způsobu zpracování a dalších důležitých informacích, které mají vliv na výslednou chuť kávy a jsou ukazatelem její kvality.
U každé kávy používáme jiný pražicí profil přímo pro daný druh kávy tak, abychom z ní dostali maximum chutí, které nám může nabídnout.
Káva se k vám dostane nejpozději pár dní po upražení, na rozdíl od káv ze supermarketu, které jsou při koupi i 1 rok staré.
Přejeme mnoho příjemných chvil strávených s naší kávou.