Kostarická kávová zrna, zejména z oblasti Tarrazu, jsou považována za jedna z nejlepších na světě. Chuť káva získává ve vysokých nadmořských výškách, díky sopečné půdě a vlhkému podnebí. Typická je výrazná medová sladkost, v chuti můžete cítit pražené mandle, šípky, pomeranč a bez.
Světleji pražená.
DETAILNÍ INFORMACE:
Země původu: Kostarika
Provincie: San José
Kantón: Tarrazu
Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.
Druh kávovníku: Arabica Caturra
Označení zrna: SHB (Strictly Hard Bean)
Sběr a třídění: ruční
Zpracování: "white honey"
Chuťový profil: Pražené mandle, pomeranč, šípek
Pražená zrnková káva. Pokud si přejete kávu namlít, napište nám prosím do poznámky na jakou přípravu.
Produkce kávy začala v Kostarice v roce 1779, kdy byla káva dovezena z Etiopie. V 19. století vláda silně podporovala výrobu kávy, kdy nabídla pozemky každému, kdo chtěl kávu sklízet. Výroba v roce 1992 vzrostla na 168 000 tun.
V zemi je více než 50 000 pěstitelů, kteří jsou z 90 % malými pěstiteli.
Označení "white honey" se v Kostarice používá pro polopromytou metodu, kdy na pergamenu zůstává různá vrstva dužiny. Tzv. medovým procesem se zintenzivní přirozená sladkost kostarických káv.